Hozzávalók (4 főre):
- 1 csomag tetszőleges tortilla lap (8 lap)
- olívaolaj
- só-bors
- teáskanál örölt római kömény, oregánó, füstölt pirospaprika
- 1 db kaliforniai paprika
- fél konzerv lecsepegtetett kukorica
- 15-20 dkg gomba
- 1 fej lilahagyma, apróra kockázva
- 1 gerezd fokhagyma
- 15-20 dkg reszelt sajt
- 1 db Hamé babos zöldségpástétom
- tálaláshoz ízlés szerint tejföl, petrezselyem/koriander, paradicsom salsa
Elkészítés:
Először a tölteléket készítjük el. Ehhez a lilahagymát dinsztelünk pici olívaolajon, picit később hozzáadjuk a fokhagymát is. Hozzádobjuk a felkockázott kaliforniait, majd ha picit megpuhult, akkor a gombát, és végül a kukoricát is. Só-bors-kömény-oregánó-füstölt pirospaprika-ízlés szerint chili mehet rá. Ha szépen összepirultak, akkor kész is.
Összeállítjuk a quasedillát: Felhevített serpenyő kell hozzá először is. Egy tortilla lapot megkenünk a pástétommal, rá mehet egy kis reszelt sajt, aztán a töltelék, aztán megint reszelt sajt. Serpenyőben mindkét oldalát ropogósra sütjük.
Tejföllel, petrezselyemmel/korianderrel, paradicsom salsával tálaljuk.