Hozzávalók (4-6 főre):
- 3 db édesburgonya
- olívaolaj
- vaj
- 2-3 fej vörös hagyma
- só, bors
- kakukkfű
- 10-15 dkg reszelt sajt
- pár darab olajban eltett napon szárított/aszalt paradicsom
- 15-20 dkg gomba
- 3 szelet feketeerdei sonka vagy prosciutto
- 1 db Hamé Veggie zöldségtatár zöldségpástétom
- tálaláshoz ízlés szerint tejföl, petrezselyem
Elkészítés:
Az édesburgonyákat megmossuk, egy villa/kés segítségével megszurkáljuk és picit bekenjük olíva olajjal.
Előmelegített sütőben (200 fok) puhára sütjük (de azért tartsa a formáját), ez mérettől függően 30-40 perc.
Közben a gombát meghámozzuk, felszeleteljük és egy kis vajon sóval-borssal, kicsi kakukkfűvel lepirítjuk.
A hagymákat szintén meghámozzuk, majd vékony félholdakra szeleteljük. Sóval, borssal egy kis vaj és olívaolaj keverékén nagyjából fél óra alatt aranyszínűre karamellizáljuk.
Kivesszük a krumplikat, felvágjuk középen, picit kikaparjuk, felkavarjuk a belsejét.
Só-bors mehet rá
A „nyílásba” töltjük a pástétomot, a sonkát, pirított gombát, aszalt paradicsomot, karamellizált hagymát, megszórjuk sajttal és visszatoljuk a sütőbe, amíg a sajt rá nem pirul picit.
Kivesszük és tejföllel, petrezselyemmel tálaljuk.