Jacket potato

Jacket potato | Hamé Veggie | zoldseginspiracio.hu

Hozzávalók (4-6 főre):

  • 3 db édesburgonya
  • olívaolaj
  • vaj
  • 2-3 fej vörös hagyma
  • só, bors
  • kakukkfű
  • 10-15 dkg reszelt sajt
  • pár darab olajban eltett napon szárított/aszalt paradicsom
  • 15-20 dkg gomba
  • 3 szelet feketeerdei sonka vagy prosciutto
  • 1 db Hamé Veggie zöldségtatár zöldségpástétom
  • tálaláshoz ízlés szerint tejföl, petrezselyem

Elkészítés:

Az édesburgonyákat megmossuk, egy villa/kés segítségével megszurkáljuk és picit bekenjük olíva olajjal.

Előmelegített sütőben (200 fok) puhára sütjük (de azért tartsa a formáját), ez mérettől függően 30-40 perc.

Közben a gombát meghámozzuk, felszeleteljük és egy kis vajon sóval-borssal, kicsi kakukkfűvel lepirítjuk.

A hagymákat szintén meghámozzuk, majd vékony félholdakra szeleteljük. Sóval, borssal egy kis vaj és olívaolaj keverékén nagyjából fél óra alatt aranyszínűre karamellizáljuk.

Kivesszük a krumplikat, felvágjuk középen, picit kikaparjuk, felkavarjuk a belsejét.

Só-bors mehet rá

A „nyílásba” töltjük a pástétomot, a sonkát, pirított gombát, aszalt paradicsomot, karamellizált hagymát, megszórjuk sajttal és visszatoljuk a sütőbe, amíg a sajt rá nem pirul picit.

Kivesszük és tejföllel, petrezselyemmel tálaljuk.