Csiperkekrémes falatok karamellizált körtével és dióval

Csiperkrémes falatok | Hamé Veggie | zoldseginspiracio.hu

Hozzávalók:

  • északi típusú ropogós kenyér, esetleg rozskenyér
  • 1 db Hamé Veggie csiperkés pástétom
  • 1 nagy körte
  • 1-2 evőkanál méz
  • bors, kakukkfű, rozmaring
  • 1 nagy marék dió

Elkészítés:

A körtét megmossuk, vékony cikkelyekre vágjuk.

Egy serpenyőt felhevítünk, beleöntünk egy evőkanál olíva olajat vagy sótlan vajat.

Rádobjuk a körte szeleteket, bor sózzuk, megszórjuk kakukkfűvel, rozmaringgal és meglocsoljuk egy kis mézzel és szép barnára karamellizáljuk.

Közben egy másik serpenyőben szárazon lepirítunk egy maroknyi diót.

A ropogós kenyereket megkenjük a gombás krémmel, egy-két szelet körtét rakunk rá, majd megszórjuk a durvára aprított pirított dióval.