Hozzávalók:
- északi típusú ropogós kenyér, esetleg rozskenyér
- 1 db Hamé Veggie csiperkés pástétom
- 1 nagy körte
- 1-2 evőkanál méz
- bors, kakukkfű, rozmaring
- 1 nagy marék dió
Elkészítés:
A körtét megmossuk, vékony cikkelyekre vágjuk.
Egy serpenyőt felhevítünk, beleöntünk egy evőkanál olíva olajat vagy sótlan vajat.
Rádobjuk a körte szeleteket, bor sózzuk, megszórjuk kakukkfűvel, rozmaringgal és meglocsoljuk egy kis mézzel és szép barnára karamellizáljuk.
Közben egy másik serpenyőben szárazon lepirítunk egy maroknyi diót.
A ropogós kenyereket megkenjük a gombás krémmel, egy-két szelet körtét rakunk rá, majd megszórjuk a durvára aprított pirított dióval.