Hozzávalók:
- 250 ml tej
- 7g szárított élesztő (1 zacskó)
- 450 g kenyérliszt
- 1 evőkanál cukor
- 225 g vaj
- 1 teáskanál só
- 1 tojás
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
- A tejet langyosra melegítjük, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt,
- egy nagy tálban összekeverjük a lisztet a sóval, majd belemorzsoljuk a hideg vajat,
- hozzákeverjük a habos élesztős tejet és 5-10 percig gyúrjuk,
- meleg helyen 1 órát kelesztjük, amíg a duplájára nm dagad,
- előmelegítjük a sütőt 190 fokra,
- a megkelt tésztánkból 10 db „mancsot” formálunk, úgy, hogy egy először egy nagy gombócot formálunk, amit megtöltünk a pástétommal és sajttal, majd 4 pici golyóból ujjakat formálunk és hozzátapasztjuk,
- ismét félrerakjuk kelni 30-45 percet,
- sütés előtt megkenjük felvert tojás és egy kanál víz keverékével,
- 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük a mancsokat