Gyerekeknek tappancs formájú töltött zsemlék zöldségtatár pástétommal

Gyerekeknek tappancs formájú töltött zsemlék zöldségtatár pástétommal

Hozzávalók:

  • 250 ml tej
  • 7g szárított élesztő (1 zacskó)
  • 450 g kenyérliszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 225 g vaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 tojás
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

  • A tejet langyosra melegítjük, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt,
  • egy nagy tálban összekeverjük a lisztet a sóval, majd belemorzsoljuk a hideg vajat,
  • hozzákeverjük a habos élesztős tejet és 5-10 percig gyúrjuk,
  • meleg helyen 1 órát kelesztjük, amíg a duplájára nm dagad,
  • előmelegítjük a sütőt 190 fokra,
  • a megkelt tésztánkból 10 db „mancsot” formálunk, úgy, hogy egy először egy nagy gombócot formálunk, amit megtöltünk a pástétommal és sajttal, majd 4 pici golyóból ujjakat formálunk és hozzátapasztjuk,
  • ismét félrerakjuk kelni 30-45 percet,
  • sütés előtt megkenjük felvert tojás és egy kanál víz keverékével,
  • 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük a mancsokat