Hozzávalók (2-3 főre):
- 1 csomag kicsi méretű kukorica tortilla
- 500 g laskagomba
- 1 fej vörös hagyma
- 1-2 teáskanál oregánó, fokhagymapor, őrölt koriander, őrölt római kömény
- só-bors
- 2 teáskanál Worcestershire szósz
- fél narancs leve
- 2 evőkanál olíva olaj
- 1 db Hamé babos pástétom
- 1 db lime
- tetejére savanyított jalapeno, morzsolt feta sajt, vékonyra gyalult piros retek, tejföl, koriander
Elkészítés:
- A laskagombát egy villa segítségével szálakra „tépkedjük”,
- a páchoz összekeverjük a fűszereket a fél narancs levével és 2 evőkanál olíva olajjal, majd összeforgatjuk a tépett gombával és fél órát állni hagyjuk
- a sütőt előmelegítjük 200 fokra,
- egy tepsire borítjuk a marinált gombát, hozzákeverjük a hagymát és kb fél óra alatt ropogósra sütjük (közben 10 percenként átkeverjük nehogy leégjen),
- amikor ropogós kivesszük és egy fél lime levét ráfacsarjuk, ha kell még sózzuk, borsozzuk,
- a tortilla lapokat egy serpenyőben felmelegítjük, megkenjük a babos krémmel, majd megtöltjük a kész gombás töltelékkel, a retekkel, fetát morzsolunk rá, jalapenoval, tejföllel és korianderrel és a megmaradt lime-al tálaljuk.