Töltött réteslapok muffinformába rétegelve csiperkés zöldségpástétommal

Töltött réteslapok muffinformába rétegelve csiperkés zöldségpástétommal

Hozzávalók:

  • 1 csomag réteslap
  • 50 g olvasztott vaj
  • olíva olaj
  • só-bors
  • 1 db csiperkés Hamé pástétom
  • ízlés szerint zöldségek - itt 1 db kaliforniai paprika, 1 db cékla,
  • 1 db padlizsán
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • spenótlevelek
  • 10-15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

  • Sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  • a réteslapokat kiterítjük, 9 db kockára vágjuk.
  • egy muffinforma mélyedéseit kivajazunk, majd belerétegeljük a feldarabolt réteslapokat, úgy, hogy közben minden réteget megkenünk vajjal.
  • a töltelékhez az aprított hagymát és fokhagymát egy kis olajon megdinszteljük, majd a kockázott zöldségeket rádobjuk és picit átpirítjuk, ízlés szerint fűszerezzük.
  • a lepirított zöldségekhez adjuk a pástétomot és összekeverjük.
  • ha használunk spenótot akkor azt is hozzákeverjük.
  • az előkészített muffinformákba töltjük a keveréket, megszórjuk
  • sajttal és a sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.