Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap
- 50 g olvasztott vaj
- olíva olaj
- só-bors
- 1 db csiperkés Hamé pástétom
- ízlés szerint zöldségek - itt 1 db kaliforniai paprika, 1 db cékla,
- 1 db padlizsán
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- spenótlevelek
- 10-15 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
- Sütőt előmelegítjük 200 fokra.
- a réteslapokat kiterítjük, 9 db kockára vágjuk.
- egy muffinforma mélyedéseit kivajazunk, majd belerétegeljük a feldarabolt réteslapokat, úgy, hogy közben minden réteget megkenünk vajjal.
- a töltelékhez az aprított hagymát és fokhagymát egy kis olajon megdinszteljük, majd a kockázott zöldségeket rádobjuk és picit átpirítjuk, ízlés szerint fűszerezzük.
- a lepirított zöldségekhez adjuk a pástétomot és összekeverjük.
- ha használunk spenótot akkor azt is hozzákeverjük.
- az előkészített muffinformákba töltjük a keveréket, megszórjuk
- sajttal és a sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.