Hozzávalók (2 főre):
- 200 g liszt
- 2 tojás
- 1 Hamé paradicsomos-oregánós pástétom
- friss zsályalevelek
- 50 g vaj
- parmezán
Elkészítés:
- A lisztkupac közepébe törjük a két tojást, majd szépen belülről kifelé „beomlasztva” a kupacot elkezdünk tésztát gyúrni,
- kb. 10 perc alatt sima, rugalmas tésztát gyúrunk belőle,
- minimum fél órára frissen tartó fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük pihenni,
- a tésztánkat vagy egy nagy sodrófával vagy tésztagéppel kb. 1 mm vékonyra nyújtjuk (amíg a tészta egyik részével dolgozunk, takarjuk le a másik felét egy nedves konyharuhával, hogy ne száradjon ki),
- a púpozott teáskanálnyi pástétom kupacokat egyenletesen eloszlatunk tésztacsík közepén, 5 cm-es rést hagyva mindegyik között,
- a tésztát a töltelék körül enyhén megkenjük vízzel, és a lapokat félbehajtjuk a töltelék fölé,
- óvatosan körbezárjuk a tölteléket, kiszorítva minden a levegőt, majd pogácsaszaggatóval 8 cm-es körökre vagy késsel négyzetekre vágjuk,
- a kész raviolikat lobogó sós vízben 3-4 perc alatt készre főzzük,
- közben egy serpenyőben felhevítjük a vajat és megbarnítjuk, ha már aranybarna színű, hozzádobjuk a zsályaleveleket is,
- a frissen leszűrt tésztát is a serpenyőbe borítjuk a vajas mártáshoz és sok-sok reszelt parmezánnal összeforgatva tálaljuk.