Paradicsomos zöldségpástétommal töltött házi ravioli zsályás vajban, parmezánnal

Paradicsomos zöldségpástétommal töltött házi ravioli zsályás vajban, parmezánnal

Hozzávalók (2 főre):

  • 200 g liszt
  • 2 tojás
  • 1 Hamé paradicsomos-oregánós pástétom
  • friss zsályalevelek
  • 50 g vaj
  • parmezán

Elkészítés:

  • A lisztkupac közepébe törjük a két tojást, majd szépen belülről kifelé „beomlasztva” a kupacot elkezdünk tésztát gyúrni,
  • kb. 10 perc alatt sima, rugalmas tésztát gyúrunk belőle,
  • minimum fél órára frissen tartó fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük pihenni,
  • a tésztánkat vagy egy nagy sodrófával vagy tésztagéppel kb. 1 mm vékonyra nyújtjuk (amíg a tészta egyik részével dolgozunk, takarjuk le a másik felét egy nedves konyharuhával, hogy ne száradjon ki),
  • a púpozott teáskanálnyi pástétom kupacokat egyenletesen eloszlatunk tésztacsík közepén, 5 cm-es rést hagyva mindegyik között,
  • a tésztát a töltelék körül enyhén megkenjük vízzel, és a lapokat félbehajtjuk a töltelék fölé,
  • óvatosan körbezárjuk a tölteléket, kiszorítva minden a levegőt, majd pogácsaszaggatóval 8 cm-es körökre vagy késsel négyzetekre vágjuk,
  • a kész raviolikat lobogó sós vízben 3-4 perc alatt készre főzzük,
  • közben egy serpenyőben felhevítjük a vajat és megbarnítjuk, ha már aranybarna színű, hozzádobjuk a zsályaleveleket is,
  • a frissen leszűrt tésztát is a serpenyőbe borítjuk a vajas mártáshoz és sok-sok reszelt parmezánnal összeforgatva tálaljuk.