Hozzávalók (2 főre):
- 100 g zabpehely
- kb. 3 dl alaplé vagy víz
- csipet só, bors
- 1 db Hamé csiperkés pástétom
- 2 db répa
- 1 db körte
- kakukkfű, rozmaring
- 1 evőkanál méz
- fél doboz leszűrt csicseriborsó
- 5 dkg puha kecskesajt
- olíva olaj
Elkészítés:
- A zabpehelyből és az alapléből/vízből egy pici sóval sűrű zabkását főzünk,
- a sütőt előmelegítjük 180 fokra,
- a lecsepegtetett csicseriborsót konyhai papírtörlőn megszárítjuk, majd egy tepsire terítjük egy rétegben, meglocsoljuk egy evőkanál olíva olajjal, sózzuk, borsozzuk és 30-40 perc alatt ropogósra sütjük,
- a répákat meghámozzuk, és 2 cm-es darabokra szeleteljük, a körtét pedig cikkelyekre vágjuk,
- egy másik tepsin összeforgatjuk a répát, körtét, sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal, majd meglocsoljuk a mézzel és szép pirosra sütjük a sütőben,
- tálaláshoz elosztjuk a zabkását két tálka között, rákanalazunk a csiperkés pástétomból, a sült répa és körtéből, a meleg zöldségekre morzsoljuk a kecskesajtot, hogy ráolvadjon, majd megszórjuk a ropogós csicseriborsóval.