Sós zabkása sült répával és körtével, csiperkés zöldségpástétommal, kecskesajttal és ropogós csicserivel

Sós zabkása sült répával és körtével, csiperkés zöldségpástétommal, kecskesajttal és ropogós csicserivel

Hozzávalók (2 főre):

  • 100 g zabpehely
  • kb. 3 dl alaplé vagy víz
  • csipet só, bors
  • 1 db Hamé csiperkés pástétom
  • 2 db répa
  • 1 db körte
  • kakukkfű, rozmaring
  • 1 evőkanál méz
  • fél doboz leszűrt csicseriborsó
  • 5 dkg puha kecskesajt
  • olíva olaj

Elkészítés:

  • A zabpehelyből és az alapléből/vízből egy pici sóval sűrű zabkását főzünk,
  • a sütőt előmelegítjük 180 fokra,
  • a lecsepegtetett csicseriborsót konyhai papírtörlőn megszárítjuk, majd egy tepsire terítjük egy rétegben, meglocsoljuk egy evőkanál olíva olajjal, sózzuk, borsozzuk és 30-40 perc alatt ropogósra sütjük,
  • a répákat meghámozzuk, és 2 cm-es darabokra szeleteljük, a körtét pedig cikkelyekre vágjuk,
  • egy másik tepsin összeforgatjuk a répát, körtét, sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal, majd meglocsoljuk a mézzel és szép pirosra sütjük a sütőben,
  • tálaláshoz elosztjuk a zabkását két tálka között, rákanalazunk a csiperkés pástétomból, a sült répa és körtéből, a meleg zöldségekre morzsoljuk a kecskesajtot, hogy ráolvadjon, majd megszórjuk a ropogós csicseriborsóval.