Tépett gombás taco babos zöldségpástétommal

Tépett gombás taco babos zöldségpástétommal

Hozzávalók (2-3 főre):

  • 1 csomag kicsi méretű kukorica tortilla
  • 500 g laskagomba
  • 1 fej vörös hagyma
  • 1-2 teáskanál oregánó, fokhagymapor, őrölt koriander, őrölt római kömény
  • só-bors
  • 2 teáskanál Worcestershire szósz
  • fél narancs leve
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 1 db Hamé babos pástétom
  • 1 db lime
  • tetejére savanyított jalapeno, morzsolt feta sajt, vékonyra gyalult piros retek, tejföl, koriander

Elkészítés:

  • A laskagombát egy villa segítségével szálakra „tépkedjük”,
  • a páchoz összekeverjük a fűszereket a fél narancs levével és 2 evőkanál olíva olajjal, majd összeforgatjuk a tépett gombával és fél órát állni hagyjuk
  • a sütőt előmelegítjük 200 fokra,
  • egy tepsire borítjuk a marinált gombát, hozzákeverjük a hagymát és kb fél óra alatt ropogósra sütjük (közben 10 percenként átkeverjük nehogy leégjen),
  • amikor ropogós kivesszük és egy fél lime levét ráfacsarjuk, ha kell még sózzuk, borsozzuk,
  • a tortilla lapokat egy serpenyőben felmelegítjük, megkenjük a babos krémmel, majd megtöltjük a kész gombás töltelékkel, a retekkel, fetát morzsolunk rá, jalapenoval, tejföllel és korianderrel és a megmaradt lime-al tálaljuk.